FAQ (veelgestelde vragen)

Vragen over glas?

Wij van Glaszettersbedrijf Petersen begrijpen dat niet iedereen direct weet welk type glas er nodig is voor uw huis of wanneer een ruit of raam vervangen dient te worden. Daarom hebben wij van glaszettersbedrijf Petersen een aantal veel gestelde vragen hieronder opgenomen. Heeft u vragen over glas en staat deze er niet tussen? Dan kunt u hem uiteraard altijd aan ons stellen door even contact met ons op te nemen.

Hoe kom ik te weten wat voor glas ik heb?

Weet u niet wat voor soort glas u vervangen dient te hebben? Geen paniek!
Enkelglas is te herkennen aan het ontbreken van een kader of spouw tussen glasplaten
Heeft u wel een kader of spouw ? bekijk dan hierin wat staat aangegeven. Hierin vindt u één van de kenmerken: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996.

Welk glas is voor mij geschikt?

Wij van Glasbedrijf Petersen geven graag onafhankelijk advies over welk type glas het beste past bij uw eisen en wensen. Omdat wij niet gebonden zijn aan merken of leveranciers kunnen wij geheel onafhankelijk advies geven zodat u uiteindelijk een passende aanbieding krijgt die geschikt is voor uw situatie.

Condensvorming aan de buitenzijde

Dit probleem ontstaat voornamelijk in het voor- en najaar. De lage temperatuur en relatieve hoge luchtvochtigheid buiten de woning veroorzaakt condensvorming. Wanneer de temperatuur buiten toeneemt verdwijnt de condensvorming weer.

Dit soort condensvorming komt maar in weinig gevallen voor en er is weinig aan te doen. Droogwrijven heeft geen enkele zin.

Kleuren (interferentie)

Dit probleem is in feite een natuurkundig verschijnsel. Wanneer er een bepaalde lichtinval is worden er olieachtige vlekken zichtbaar. Deze vlekken verplaatsen zich wanneer je erop drukt.

Wat is het verschil tussen enkel en dubbel glas?

Hoewel de investering van HR++ glas iets hoger ligt dan normaal dubbelglas kunt u in overweging nemen dat u deze investering in veel gevallen na twee jaar terug heeft verdient door een lagere energierekening.

Hoe voorkom ik condensvorming aan de kamerzijde?

Dit probleem wordt veroorzaakt door een relatieve hoge luchtvochtigheidsgraad in combinatie met een lage temperatuur in uw woning. Dit zorgt ervoor dat het aanwezige vocht condenseert op het glasoppervlak. Dit probleem komt veelal voor bij het gebruik van standaard isolatieglas.Hoe voorkom je dit probleem:

  • gebruik van HR++ glas
  • goede ventilatie in de woning

Condensvorming aan de kamerzijde van de woning kan er geen sprake zijn van een productiefout.

Condensvorming aan de binnenzijde

Dit probleem ontstaat wanneer de ruit stuk is. Hierbij is er condensvorming aan de binnenzijde van het dubbele glas. Dit type condensvorming is niet te verwijderen en kan alleen opgelost worden door de ruit te vervangen. Dit probleem kan ontstaan door achterstallig onderhoud of door een fabricagefout. Echter kan het ook zijn dat de ruit gewoon toe is aan vervanging. Dubbelglas gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee.

Kleurbeleving van isolatieglas

Wanneer u kleurverschil heeft in uw glas zijn er een aantal mogelijkheden. De kleur van isolatieglas is mede afhankelijk van de dikte die wordt toegepast. Voor grote ruiten worden dikkere glasplaten gebruikt, hierdoor kan er een minimaal kleurverschil mogelijk zijn.
Bij HR++ isolatieglas kan er tussen de producten van verschillende fabrikanten kleurverschil zitten. Dit komt door de verschillende coatings die worden toegepast. Bij breuk of vervanging van een ruit kan het beste HR++ isolatieglas van dezelfde fabrikant worden toegepast, hierdoor is de kans op kleurverschil klein.

Glasschade? Snel gebeld, is snel hersteld!

Heeft u glasschade? En moet dit zo snel mogelijk opgelost worden?
U kunt ons dag en nacht bereiken, 7 dagen per week!